Podotherapeutisch onderzoek van uw voeten

Onze podologen en podotherapeuten onderzoeken uw voetklachten grondig en pakken deze met therapie en podotherapeutische oplossingen aan. Een uitgebreid voetonderzoek met metingen van uw stand en bewegingsfunctionaliteit, een computergestuurd drukmeetplatform, video-opnamen voor ganganalyse en een 2D-afdruk van uw voet vormen de basis voor het opstellen van een passend behandelplan. Een onderzoek kan er als volgt uitzien:

1. Vraaggesprek

Bij de eerste afspraak met de podoloog / podotherapeut vindt er een vraaggesprek plaats om uw klachten te bespreken en de mogelijke oorzaken te achterhalen. Vervolgens zal er een inspectie worden uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar eventuele afwijkingen aan uw voeten, knieën, benen, heupen en rug.

2. Functieonderzoek

Daarna vindt er een functieonderzoek plaats, waarbij er afhankelijk van uw klacht verschillende lichamelijke testen worden uitgevoerd om de beweeglijkheid en stabiliteit van uw gewrichten na te gaan. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van spiertesten en pijnprovocaties. De podoloog / podotherapeut onderzoekt onder andere de functie van uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug.

3. Uitgebreid onderzoek

Na het vraaggesprek en het functieonderzoek worden er, met behulp van verschillende apparaten, verder onderzoeken verricht naar uw voetklacht. Hiervoor worden, bijvoorbeeld, gebruikgemaakt van een scan glasplaat (2D-scan van uw voeten), een drukmeting (met een drukmeetplaat wordt de drukverdeling onder uw voeten gemeten), een podobaroscoop (een lichtbak waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst, waarmee de zolen van uw voeten bekeken worden om de drukverdeling te bepalen), een gananalyse (waarbij op een loopband met videocamera's de afwikkeling en beweging van de voet, knieën, heupen en romp worden getest) en echografie (waarbij de weke delen in kaart worden gebracht).

4. Diagnose en behandelplan

Na het analyseren van alle resultaten zal de podoloog / podotherapeut een podotherapeutische diagnose stellen, inclusief de (vermoedelijke) oorzaak van uw klachten. Vervolgens zal er in overleg met u een behandelplan worden opgesteld met bijbehorende behandeldoelen en mogelijkheden. Het behandelplan zal tijdens de vervolgafspraken worden geëvalueerd en alle informatie zal worden vastgelegd en verstuurd naar uw verwijzer of andere behandelaars.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Jolanda

    “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

  • format_quote

    Ervaring van Jacqueline

    “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

  • format_quote

    Ervaring van Bart

    “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

  • format_quote

    Ervaring van Xandra

    “Door een goede uitleg en wat aanpassingen van mijn voetenstand zag ik meteen m’n bekkenstand veranderen.”

  • format_quote

    Ervaring van Herman

    “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker