Samenwerking met fysiotherapie en de Podozorg Facebookgroep

Tijdens een voetenspreekuur wat een manueel therapeut en ik heb opgezet, werd door een huisarts gevraagd even mee te kijken bij een heer van middelbare leeftijd met wisselende pijnklachten achter op de hiel alwaar een dikke knobbel zat. Het beeld van de voeten gaf een pes plano met een flinke subtalaire valgusstand (knikplatvoet).

De man liep hier al een anderhalf jaar mee en soms was de pijn en zwelling weg, maar regelmatig kwam het weer opzetten met name tijdens zijn offshore werkzaamheden. Dorsaalflexie (het omhoog bewegen van de voet) vanuit het bovenste spronggewricht gaf pijn achterop de hiel en ook de weerstandstest plantairflexie (het naar beneden bewegen van de voet) deed fors pijn.

Er was al een echo te maken op de pijnlijke plek en na het bekijken van de echobeelden was het beeld voor ons onbekend, we zagen net boven het hielbeen en achter waar de achillespees loopt een traanvorm scherp belijnt.

Onze gedachte ging gelijk naar een ontstoken slijmbeurs maar toch was er wat twijfel.

Samenwerking met fysiotherapie en de Podozorg Facebookgroep

Mijn voorstel was om de foto in te sturen naar de besloten Podozorg Facebookgroep met de vraag of dit afwijkend beeld vaker gezien werd. De Podozorg Facebookgroep wordt gebruikt o.a. om met alle Podozorgers overleg te kunnen plegen of te delen. Het is een besloten groep waar we dus alles posten wat betrekking heeft op voet en voetklachten, vragen stellen en overleggen met andere collegae die bij Podozorg horen. Dus een groot netwerk voor vragen, uitleg, contact.

Om de man wat te ontzien gaf ik alvast 2 hielverhogingen van 4 mm mee voor in de schoen en een controle voor over 3 weken om het beeld nogmaals te bekijken samen met de fysiotherapie. De podologische diagnose werd even geparkeerd op een slijmbeursontsteking (bursitis retrocalcanea subachilleii)

De kracht van de Podozorggroep op Facebook bleek vrij snel, toen een collega mij een berichtje stuurde met een beeld past bij een chronische slijmbeursontsteking, (waarvoor nogmaals dank Mienke), meerdere collegae kwam tot dit zelfde beeld.

Voor de heer een paar therapeutische zolen gemaakt met hielheffing, aangevuld met fysiotherapeutische hulp. De huisarts overweegt verwijzing chirurg mocht het beeld niet verbeteren. Landelijke samenwerking en multidisciplinaire samenwerking, hoe fijn is dat!

Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Onze Podozorgers staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Herman

    “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

  • format_quote

    Ervaring van Adrie

    “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

  • format_quote

    Ervaring van Laura

    “Voor mij is dit de eerste keer dat ik bij het vernieuwen van steunzolen echt baat heb en verbetering merk door de goede steun.”

  • format_quote

    Ervaring van Leonie

    “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

  • format_quote

    Ervaring van Jesse

    “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker