Pijnlijke likdoorn

Kent u dat, een pijnlijke likdoorn tussen de tenen? Het is klein maar kan ervoor zorgen dat lopen zeer pijnlijk wordt. Een likdoorn is een pijnlijke eeltplek die ontstaat door verhoogde druk. Dit kan komen door een afwijkende afwikkeling van de voeten, een dun vetkussentje (natuurlijk beschermingsmatrasje) onder de voeten of druk van een te krappe schoen.

Wat kan Podozorg voor u betekenen?

Onze Podozorgers kunnen allemaal een orthese voor u maken. Een orthese is een siliconen teenstukje dat op maat wordt gemaakt tussen de tenen. Er worden 2 componenten bij elkaar gevoegd, hierdoor is het materiaal na 5 minuten niet meer vervormbaar, maar blijft het wel aangenaam zacht. In die 5 minuten moet het stukje dus in de juiste vorm gebracht worden. De orthese zorgt ervoor dat de drukverdeling tussen de tenen veel gelijkmatiger wordt. Hierdoor neemt de piekdruk af en is de pijn al een stuk minder.

Podoloog en pedicure
Voorbeeld van een siliconen-orthese

Zowel podoloog als pedicure

Hoe fijn zou het zijn als de likdoorn na het maken van de orthese ook nog direct verwijderd kan worden zonder eerst weer een afspraak te moeten maken met een pedicure?

Sommige van onze Podozorgers hebben eerst een pedicure opleiding gevolgd waarna ze podologie zijn gaan studeren. Echter heeft het gros van de podologen deze volgorde niet aangehouden. Podozorg wil graag complete voetzorg leveren, dus zien we het belang van de vaardigheden van een pedicure binnen onze praktijken. Hierom heeft Podozorg een (medisch) pedicure opleiding gecreëerd voor podologen.

Dubbel resultaat

En dan heeft u geen pijnlijke likdoorn meer en zorgt de orthese voor een optimale drukverdeling. De pijn is weg en de likdoorn krijgt minder snel de kans om terug te groeien. Dat is complete voetzorg!

Heeft u ook zo’n pijnlijke likdoorn? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Vraag naar de mogelijkheden binnen uw dichtstbijzijnde Podozorg vestiging. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Marjolein Schenkels. Zij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Xandra

    “Door een goede uitleg en wat aanpassingen van mijn voetenstand zag ik meteen m’n bekkenstand veranderen.”

  • format_quote

    Ervaring van Herman

    “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

  • format_quote

    Ervaring van Rosa

    “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

  • format_quote

    Ervaring van G.F. Werner

    “Ik kom al jaren bij Podozorg Amsterdam voor mijn zooltjes en ben altijd erg goed geholpen.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker